Volledig scherm
PREMIUM
Vondst van een Duitse granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de Waal bij Nijmegen op archiefbeeld. © Paul Rapp

Meer bouwen betekent ook: meer oude bommen vinden

Het afgelopen jaar zijn veel meer onontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gevonden dan in andere jaren. Een bijzonder gevolg van de aantrekkende economie: door de grote hoeveelheid bouwprojecten komen meer oude bommen aan het licht.

De EOD, de explosieven opruimingsdienst van Defensie, moest in 2018 2.560 keer in actie komen voor wat een conventioneel explosief genoemd wordt - oude bommen en granaten.

,,We gaan altijd uit van een gemiddelde verwachting van 2.200 per jaar”, laat een woordvoerster weten. ,,Dus daar zaten we vorig jaar boven.” De EOD zegt geen oorzaak voor de stijging te kunnen geven en geen splitsing per regio te maken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’
    PREMIUM

    Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’

    NIJMEGEN - Het portret van Alparslan Türkeş, voormalig leider van de Turks-nationalistische beweging de Grijze Wolven, hangt niet meer in het stembureau aan de Nijmeegse Citroenvlinderstraat. Dat zegt Serkan Gedik, voorzitter van het Turks Cultureel Centrum, het gebouw waarin het stemlokaal zich bevindt. Een toevallige samenloop van omstandigheden die niets te maken heeft met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, benadrukt Gedik: ,,We hebben de ruimte onlangs opnieuw geverfd.”