Volledig scherm
Een eerdere editie van 'Nijmegen Zingt' op de Grote Markt in Nijmegen. © archief Tom Snippert/DG

Meezingfeest voor de twaalfde keer op de Grote Markt in Nijmegen

NIJMEGEN - Nijmegen Zingt wordt voor de twaalfde keer gehouden volgens beproefd recept. Vrijdag is het feest weer op de Grote Markt. Onder het motto ‘Ook als je niet kunt zingen, zing je mee.’

Volledig scherm
Nijmegen Zingt. © archief Tom Snippert/DG

Gerard van Groningen ontdekte het fenomeen in België. Daar staan op zangfeesten tienduizenden mensen samen te zingen. Van Groningen, ooit een van de leidende figuren van de Nijmeegse Zomerfeesten, introduceerde het evenement in Nijmegen. Zo groot als in België is het niet, maar er stonden de afgelopen edities wel duizenden mensen te zingen op de Grote Markt. 

Krantje met teksten

Nijmegen Zingt is dit jaar op vrijdag 16 augustus. Iedereen kan meedoen met het zingen van bekende liedjes. De teksten staan in een gratis krantje. Twee koren, Nijmeegs Smartlappenkoor en het Groesbeekse feestkoor Ochaarm, heffen een lied aan en de rest volgt op het aangeven van presentator Huug Duin.

Entertainer Ton Meuwise trapt af en zorgt dat de stemming erin komt. Daarna kan iedereen zich laten horen. Op het programma staan 35 populaire en makkelijk zingbare liedjes: tophits, evergreens en smartlappen. De afsluiter is het Nijmeegse volkslied ‘Al mot ik krupe’. 

Sponsors en horecabedrijven betalen de onkosten, voor het publiek is Nijmegen Zingt gratis. Het start vrijdag 16 augustus om 20.00 uur. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’
    VIDEO | UPDATE

    ‘Schoold­rei­ger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

    NIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.