Volledig scherm
Kinderen achter beeldscherm computer © Shutterstock

Motie: ‘Zorg dat alle kinderen bovenbouw
toegang tot computer hebben’

NIJMEGEN - Alle basisschoolleerlingen in de bovenbouw moeten gebruik kunnen maken van een laptop of computer. Dat zegt Paul Eigenhuijsen van de Nijmeegse partij VoorNijmegen.Nu. Ouders met een laag inkomen kunnen in Nijmegen op dit moment alleen een beroep doen op de bijzondere bijstand voor de aanschaf van een laptop of computer als hun kind in groep 6 zit. 

Zit een kind in groep 7 of 8, dan wordt de aanvraag afgewezen. Eigenhuijsen wijst erop dat sommige ouders geen laptop en computer voor hun kind kunnen betalen, met als gevolg dat kinderen digitaal niet mee kunnen komen in de klas. Een ontoelaatbare situatie in een tijdperk waarin steeds meer nadruk komt te liggen op digitale ontwikkelingen, aldus het Nijmeegse raadslid: ,,Het is te bizar voor woorden. We willen dat deze regel zo snel mogelijk wordt aangepast.”

Zij partij dient daarom woensdagavond bij de gemeenteraad een motie in om deze regeling te versoepelen. Wat betreft VoorNijmegen.Nu moeten voortaan ook ouders met kinderen in groep 7 en 8 een beroep kunnen doen op de bijzondere bijstand, indien zij zelf niet in staat zijn om een computer en laptop aan te schaffen. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement