Volledig scherm
De politie kwam met diverse eenheden naar de Waterstraat na de melding van een schietpartij. © Fernando Bot/Persbureau Heitink

Motief voor schieten Waterstraat onduidelijk

NIJMEGEN - De politie heeft nog geen idee wat het motief was van de schietpartij afgelopen zaterdagavond in het Waterkwartier. Agenten hielden een verdachte aan, maar die is inmiddels op vrije voeten.

Wel blijft de man aangemerkt als verdachte, laat een woordvoerder van de politie weten: ,,De officier van justitie zal beslissen of de man wordt vervolgd." Bij het schietincident vielen geen gewonden.

Iets na 22.30 uur kreeg de politie zaterdagavond een melding van een schietincident in de Waterstraat, de doorgaande weg van de wijk. Meerdere politieauto's gingen direct naar de woning waar zou zijn geschoten. Agenten in kogelwerende vesten omsingelden het appartement.

Gaspistool

Toen agenten vervolgens het huis binnen gingen, troffen zij de bewoner in het pand aan. Die werd aangehouden. Agenten hebben vervolgens de woning doorzocht.

Daarbij vonden ze het wapen waarmee is geschoten. Dat werd in beslag genomen voor verder onderzoek. Daaruit bleek dat het wapen waarmee is geschoten, een gaspistool is.

Agenten hebben de verdachte overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. Daar is hij door rechercheurs verhoord. De man, van wie de leeftijd om privacyredenen niet wordt prijsgegeven, is inmiddels weer vrij.

Aanleiding

,,Maar het onderzoek naar de schietpartij is nog niet afgerond", verzekert de politiewoordvoerder. ,,We zijn op dit moment nog druk bezig om te onderzoeken wat de aanleiding was van de schietpartij en wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. We hebben naast de aangehouden man, geen andere verdachten op het oog."