Volledig scherm
PREMIUM
NEC-supporters

NEC doet de peuk écht in de ban: stadion na de zomer rookvrij

NIJMEGEN - Voetbalclub NEC doet de peuk na de zomer definitief in de ban. Het Goffertstadion, thuishaven van NEC, wordt vanaf aankomend seizoen rookvrij. Daarmee volgt NEC landelijk beleid van de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Het nieuws wordt niet door iedereen bij de Nijmeegse volksclub omarmd. 

Zo hoopt de officiële supportersvereniging van NEC dat alsnog een plek komt waar rokers tijdens de rust of na de wedstrijd aan hun trekken kunnen komen. Een ingewijde van de fanatieke aanhang noemt een algeheel verbod zelfs ‘ronduit betuttelend’. 

Het aankomende rookverbod geldt voor het hele stadion en is een verplichting die de KNVB aan alle profclubs in Nederland oplegt. Behalve op de tribunes is het dus na de zomer niet meer toegestaan om te roken in de gracht, op de trappen, bij de horecapunten of in de skyboxen. De enige plek waar nog gerookt mag worden, is buiten het stadion, laat de club weten in een persverklaring. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement