Schetsontwerp van de geplande moskee op het Jonkerbosplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Schetsontwerp van de geplande moskee op het Jonkerbosplein. © m3-architekten, Stuttgart

Nieuwe Nijmeegse moskee moet over drie à vier jaar klaar zijn

NIJMEGEN - Nu de gemeente Nijmegen grond heeft verkocht aan de Islamitische Stichting Nederland voor de bouw van een nieuwe moskee op het Jonkerbosplein, wil dat nog niet zeggen dat de bouw ook snel gaat beginnen. Eerst moet het bestemmingsplan aangepast zijn. Daarna duurt het nog zeker drie tot vier jaar voordat het gebouw klaar is, denkt Senol Emuce van de Eyup Sultan Moskee.

De gemeente Nijmegen wees in 2017 het Jonkerbosplein al aan als locatie voor een nieuwe moskee. ,,Sindsdien hebben we schetsontwerpen laten maken en geld bijeen verzameld”, vertelt Senol Emuce van de Eyup Sultan Moskee.

,,Dat geld is nog lang niet allemaal bij elkaar, maar er is wel genoeg om deze stappen te ondernemen. De financiën moeten bijeen worden gebracht door onze leden, dat zijn er ongeveer 600 à 700. We organiseren braderieën en andere activiteiten, dus dat levert geen grote bedragen op. Komende zondag hebben we weer een braderie.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement