Volledig scherm
PREMIUM
Schetsontwerp van de geplande moskee op het Jonkerbosplein. © m3-architekten, Stuttgart

Nieuwe Nijmeegse moskee moet over drie à vier jaar klaar zijn

NIJMEGEN - Nu de gemeente Nijmegen grond heeft verkocht aan de Islamitische Stichting Nederland voor de bouw van een nieuwe moskee op het Jonkerbosplein, wil dat nog niet zeggen dat de bouw ook snel gaat beginnen. Eerst moet het bestemmingsplan aangepast zijn. Daarna duurt het nog zeker drie tot vier jaar voordat het gebouw klaar is, denkt Senol Emuce van de Eyup Sultan Moskee.

De gemeente Nijmegen wees in 2017 het Jonkerbosplein al aan als locatie voor een nieuwe moskee. ,,Sindsdien hebben we schetsontwerpen laten maken en geld bijeen verzameld”, vertelt Senol Emuce van de Eyup Sultan Moskee.

,,Dat geld is nog lang niet allemaal bij elkaar, maar er is wel genoeg om deze stappen te ondernemen. De financiën moeten bijeen worden gebracht door onze leden, dat zijn er ongeveer 600 à 700. We organiseren braderieën en andere activiteiten, dus dat levert geen grote bedragen op. Komende zondag hebben we weer een braderie.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stikstofstrijder Vollenbroek: CDA en VVD pakken boeren met nieuwe snelheidsmaatregel

    Stikstof­strij­der Vollen­broek: CDA en VVD pakken boeren met nieuwe snelheids­maat­re­gel

    NIJMEGEN - De maatregel dat de snelheid op de snelwegen overdag omlaag gaat naar 100, maar dat ’s avonds en ’s nachts wél 130 gereden mag worden, treft de boeren. ,,Want alle stikstof die je niet bij het verkeer weghaalt, moet je bij de boeren weghalen’’, vreest Johan Vollenbroek. ,,Dus het CDA en de VVD die zeggen zo begaan te zijn met de boeren, zijn dat dus eigenlijk juist niet.’’