Sander met zijn dochtertje
Volledig scherm
Sander met zijn dochtertje © Politie Nijmegen / Facebook

Nijmeegse agent Sander maakt veel emoties los met Vaderdagverhaal

NIJMEGEN - Politieagent Sander uit Nijmegen deelt vandaag een ontroerend Vaderdagverhaal op Facebook over huiselijk geweld en zijn eigen dochter. En mensen reageren hier vol liefde op.

Maanden geleden werd Sander opgeroepen om naar een geweldsdelict te gaan. De buren hebben geschreeuw gehoord en ook werd er mogelijk met spullen gegooid. In de gegevens ziet hij staan dat er drie mensen zijn ingeschreven op dat adres, waaronder een baby van 6 weken. 

‘Helaas is dit voor ons dagelijks werk, maar zelf sta ik er op dit moment iets anders in’, vertelt Sander in het Facebookbericht. Hij en zijn vrouw zitten al ongeveer drie jaar in een IVF traject. Het was voor hen de enige manier op een kindje te krijgen. ‘Dus de lading was voor mij even anders.’

Kapotte spullen op de grond

Het verhaal gaat verder. Hij en zijn collega worden de woning binnen gelaten ‘alsof er niets aan de hand is’. Toch liggen er verschillende kapotte spullen op de grond en is het meisje van 6 weken aan het huilen. Sander vertelt: ‘Wat een boosheid komt er naar boven, wij willen zo graag, en kunnen zo'n kleintje zoveel liefde geven. Zij hebben dit mooie geluk en gaan er zo mee om.’ Alleen als politieagent moet hij professioneel blijven en houdt zijn gedachtes voor zich. 

‘Het meisje is 6 weken oud en nu al getuige van diverse ruzies en mishandelingen’. Hij en zijn collega hebben hierom verschillende de instanties ingeschakeld en hopen dat het in de toekomst beter gaat. Bij Sander is dit in ieder geval gelukt, want hij mag vandaag zijn eerste Vaderdag vieren. 

Facebook

Op de Facebook pagina van Politie Nijmegen wordt volop gereageerd op dit verhaal. Binnen één uur heeft het al 700 likes en tegen de 100 reacties, waarin mensen de agent vooral een fijne Vaderdag wensen. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement