Volledig scherm
Een scène uit Mind My Mind. Floor Edams © DG

Nijmeegse animatiefilm niet naar eindronde Oscars: ‘Verdrietig voor iedereen die hard heeft gewerkt’

NIJMEGEN - Publiekslieveling en festivalfavoriet Mind My Mind, de korte animatiefilm van Nijmeegse Floor Adams, is niet doorgedrongen tot de eindronde van de Oscars. ,,Voor iedereen die zo hard heeft gewerkt vind ik het verdrietig. Maar het schept ook ruimte voor nieuwe dingen”, aldus Adams. 

Pleister op de wonde: Mind My Mind draait vanaf donderdag alsnog in vier Nederlandse bioscopen, onder meer in LUX Nijmegen. De film oogstte veel lof op festivals, maar draaide nog niet in de bios.

Mind My Mind is een animatiefilm over autisme. Hij neemt je mee in het hoofd van Chris. Bedenkster en regisseur Floor Adams maakt duidelijk hoe de informatieverweking bij Chris verloopt met behulp van een mannetje dat in zijn hoofd woont.

Prijzen

Volledig scherm
Floor Adams. © Gerard Verschooten

Zowel publiek als juryleden op internationale filmfestivals vinden de film origineel, humoristisch en ontroerend. Hij won sinds de première in maart 2019 al 17 internationale prijzen en belandde zelfs op de shortlist van de Oscars. ,,Dat was heel eervol”, zei Adams eerder al.

Dagelijks krijgt ze bovendien mails en berichten op social media. ,,Mensen met autisme herkennen zich in Chris, voelen zich gezien en gerepresenteerd. De film betekent veel voor mensen en dat is geweldig natuurlijk. Dat is toch wat je als maker wilt bereiken.”

Mensen die de film graag in de bioscoop in hun eigen dorp of stad willen zien, kunnen dat aanvragen viapopup.film/mind-my-mind. Bij 25 geïnteresseerden neemt Periscoop Film contact op met het desbetreffende theater om een vertoning te organiseren. De aanmeldingen stromen inmiddels binnen.