Volledig scherm
De bezetting van Juneville, Pieter Nabbe loopt links vooraan. © eigen foto

Nijmeegse band Juneville presenteert tweede album

NIJMEGEN - Hij schreef in 2014 een lied voor een overleden vriend. Dat was  het startschot voor de muziekcarrière van Pieter Nabbe. Inmiddels brengt hij met zijn band Juneville het tweede album uit: Obey the heart.

Bijna vijftig en dan pas een band beginnen. Dat overkwam Pieter Nabbe die tegenwoordig niet alleen leraar Nederlands is maar ook zanger en een van de componisten van Juneville. 

Zijn eerste nummer Take a ride ontstond min of meer spontaan na het overlijden van een goede vriend. ,,Ik heb dat uitgewerkt en opgenomen met bevriende muzikanten. Eigenlijk als een soort eerbetoon.”

Interesse van label

Mensen van het Arnhemse label Kroese hoorden het lied en vonden het zo mooi dat ze Nabbe en zijn kompanen stimuleerden om verder te gaan. In eerste instantie tot zijn grote verbazing. Nabbe: ,,Ik kan helemaal niet zo goed zingen. Mijn stem is wel beter geworden maar ik heb niet veel bereik.”

In ieder geval kwam in 2016 het eerste album The Garden uit en nu is het tweede af: Obey the heart. Die popplaat presenteert Juneville vrijdagavond in Doornroosje. 

Kruisbestuiving

Pieter Klaassen was producer van het eerste album. Inmiddels is hij lid van de band en speelde hij een belangrijke rol bij het maken van Obey the heart. Sinds anderhalf jaar is Klaassen gitarist van Juneville. Nabbe: ,,Pieter is de man van de akkoorden, ik van de melodieën en de teksten. Die kruisbestuiving heeft gezorgd voor een andere plaat dan de eerste.” 

Obey the heart is een meer eclectische plaat geworden, met pianopop, rock, kamermuziekpop en funky soul. Referentiekader? Nick Cave en Madrugada. Klaassen: ,,Als Pieter iets neuriet, heb ik al snel: het moet die kant op.” 

Gastmuzikanten

Op Obey the heart hebben gastmuzikanten markante rollen. Het duet van Nabbe met Lisa Ké in Evening train roept herinneringen op aan de samenwerking van Joe Cocker en Jennifer Warnes. In Everywhere steelt André Manuel, ook bekend als een onverschrokken cabaretier, de show met een roestige gitaarsolo. Manuel is er vrijdagavond niet bij vanwege werkverplichtingen. 

Hoewel de muziek van Juneville wordt gewaardeerd, is Pieter Nabbe nog steeds leraar. ,,Het zou mooi zijn maar van muziek kun je in Nederland niet leven. We hebben afgelopen jaar meegedaan met de Popronde, dat is goed voor de podiumervaring. We hopen op optredens in kleinere clubs en hebben een aantal concerten staan. Dit voorjaar spelen we onder meer een aantal keer op Terschelling.”

De CD-presentatie Juneville met in het voorprogramma Loes Swinkels is vrijdag 11 januari om 20.30 uur in Doornroosje. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement