Lent/Nederland: Anneke Comello (31) is een veganistische kok, heeft een huiskamerrestaurant in woongemeenschap de Eik in Nijmegen-Noord.
Volledig scherm
PREMIUM
Lent/Nederland: Anneke Comello (31) is een veganistische kok, heeft een huiskamerrestaurant in woongemeenschap de Eik in Nijmegen-Noord. © Bert Beelen

Nijmeegse kok Anneke in tv-wedstrijd huiskamerrestaurants: ‘Veganistisch? Zal wel vies zijn’

NIJMEGEN - De veganistische kok Anneke Comello uit Nijmegen doet mee aan het nieuwe tv-programma ‘Uit mijn keuken’ dat vanaf maandag 19 augustus te zien is op NPO1. In deze serie neemt de 31-jarige eigenaresse van veganistisch huiskamerrestaurant Lovingly Wholesome het op tegen vier andere kandidaten met een huiskamerrestaurant. 

Geen vlees, geen vis, geen room, geen eieren, geen kaas. ,,Veganistisch? Dat zal wel vies zijn.” Dat is wat Anneke Comello vaak te horen krijgt.

Met haar cateringbedrijf Anneke Kookt en huiskamerrestaurant en ‘Lovingly Wholesome’ - Liefdevol Gezond - zet ze zich in om mensen kennis te laten maken met vegetarisch en veganistisch eten.

,,Ik wil graag de drempel verlagen voor mensen die minder vlees en zuivel willen eten, maar niet altijd goed weten wat voor gerechten ze dan kunnen maken’’, vertelt ze.

Ze kookt in het huiskamerrestaurant in Nijmegen-Noord voor zo’n zestig gasten die ze een vast menu voorschotelt zoals mediterrane burgers van zwarte bonen,  Indiase curry’s, kokossoep of gewoon een stamppotje.

Quote

Ik kookte weleens voor groepen en ontdekte dat ik daar een bovengemid­deld talent voor had.

Anneke Comello, Veganistische kok
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement