Nijmeegse politie schenkt gestolen merkkleding en schoenen aan goed doel

NIJMEGEN - De Nijmeegse politie gaat een lading gestolen schoenen en merkkleding schenken aan een goed doel. De spullen werden dinsdagavond door agenten onderschept. Zij pakten op station Nijmegen drie jonge mannen op die de gestolen goederen aan het verkopen waren. 

Volledig scherm
Deel van de gestolen spullen. © Politie Nijmegen

De Zutphenaren van tussen de 19 en 24 jaar waren in het bezit van tassen vol dure merkkleding en schoenen. De herkomst daarvan konden zij niet verklaren.  Het drietal is aangehouden voor heling en woensdag op het politiebureau verhoord door recherche. 

Mooie kerstgedachte
‘Een mooie kerstgedachte’, schrijft de Politie Nijmegen op Facebook over het besluit om de spullen aan het goede doel te schenken. De eigenaar van de spullen bleef na onderzoek van de politie nog onbekend. De agenten vonden het zonde dat de kleren en schoenen in de prullenbak zouden belanden. 

,,In overleg met de officier van Justitie besloten we de goederen aan een goed doel of instantie te geven. Naar welk goed doel de spullen gaan, is nog niet bekend. Het krijgt in elk geval een goede bestemming”, laat een van de betrokken agenten weten. 

‘Gebeurt wel vaker’
Volgens de agent gebeurt het wel vaker dat voorwerpen naar het goede doel gaan. ,,Wij kijken altijd of we dit soort spullen een goede bestemming kunnen geven. Soms gaan gestolen of gevonden goederen terug naar de eigenaar ervan. Als die ontbreekt gaan we op zoek naar een andere bestemming. Dit moet wel altijd in overleg met een officier van Justitie.”

De drie verdachte Zutphenaren zitten inmiddels niet meer vast. Zij zijn op vrije voeten, in ieder geval tot de officier van justitie beslist over de zaak.