Stadseiland Veur-Lent.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadseiland Veur-Lent. © Foto: Bert Beelen

Nijmeegse politiek baalt van eigen gebrek aan lef maar wil dóór: dus toch een peiling over Veur-Lent

NIJMEGEN - Dat een steekproef onder Nijmegenaren straks mede bepaalt of stadseiland Veur-Lent bebouwd wordt, is politieke armoede. Dat is niet de mening van een groep zure reaguurders op sociale media, maar van raadsleden zelf. De peiling komt er toch.

 1. Rechtse katholieken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’
  PREMIUM

  Rechtse katholie­ken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’

  VEENENDAAL - Civitas Christiana, de radicaal-rechtse katholieke stichting die onder meer strijdt tegen abortus, hekelt de film Benedettta van Paul Verhoeven. 'Hier is sprake van blasfemie', zegt Hugo Bos, de directeur van de stichting Civitas Christiana, die eerder dit jaar van Heilig Landstichting bij Nijmegen naar Veenendaal verhuisde. Bos is een petitie gestart waarin bioscoopketen Pathé opgeroepen wordt de film niet meer te vertonen.
 2. Op de Internationale Dag van de Witte Stok steekt burgemeester Bruls blind het stationsplein over
  PREMIUM
  video

  Op de Internatio­na­le Dag van de Witte Stok steekt burgemees­ter Bruls blind het stations­plein over

  NIJMEGEN - Uitgerust met een blinddoek en blindenstok waagde burgemeester Hubert Bruls vrijdagmiddag de oversteek vanaf het Stationsplein naar de Van Schaeck Mathonsingel. De ludieke actie is een initiatief van onder andere Oogvereniging Gelderland, die hiermee nogmaals de aandacht wil vestigen op het gevaarlijke oversteekpunt en de gemeente oproept dit zo snel mogelijk aan te passen.