Nijmeegse woonboot zonk tijdens het avondeten: ‘We hadden niets in de gaten’

VIDEONIJMEGEN - Een merkwaardig tafereel aan de Oostkanaaldijk in Nijmegen-West, donderdagavond: een woonboot zinkt opeens weg in het Maas-Waalkanaal. Volledig onverwachts. Daags na het ongeval zijn de bewoners nog steeds beduusd. Hoe heeft dit in hemelsnaam kunnen gebeuren?

Terug naar die donderdag, iets na zevenen. Bewoonster Carolien - achternaam bekend bij redactie - had nét haar bord leeg, toen de lichten uitvielen. Nietsvermoedend probeerde ze samen met haar man de stroom weer aan de praat te krijgen.

,,We hadden op dat moment geen idee wat er aan de hand was”, zegt Carolien, nog steeds verbouwereerd over wat er één avond eerder was gebeurd. Ergens in de boot was een gat ontstaan. Een lekkage, die snel groter werd.

,,We zaten aan de ene kant van de boot, toen hij aan de andere kant begon te zinken. Het verbaast me nog steeds dat we er niks van hebben meegekregen: dat zal door de lengte van de boot komen.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement