Volledig scherm
Mario Reijnen legt de laatste hand aan ‘Nachtdierland’. © Foto: Bert Beelen

Nijmegen krijgt expositie geïnspireerd op de nacht

NIJMEGEN - Kunstwerken die geïnspireerd zijn op duisternis. Dat past goed bij deze tijd van het jaar. In galerie POPOP aan de Elzenstraat in Nijmegen opent vrijdagavond de expositie AARDIG DONKER HELDER ZWART van Mario Reijnen en Johan Hesselbach.

Het meest in het oog springt Nachtdierland van Reijnen, een driedimensionaal kunstwerk. Reijnen schilderde dit met Oostindische inkt vooral s 's avond en 's nachts. ,,De stilte en duisternis inspireerden me", zegt hij.

De andere kunstenaar, Johan Hesselbach werkt vooral met film en fotografie waarbij zijn gezicht en slungelige lichaam het werkmateriaal zijn. Zo laat hij films zien waarbij hij als een wild dier in de modder kruipt. Thematisch hebben de kunstenaars overeenkomsten: het aardse en primitieve is erin terug te vinden.

De tentoonstelling opent vrijdag 13 december om 20 uur en is verder te zien van op 14, 15,  21, 22 en 28 december van 13 tot 17 uur. Informatie: popop.art.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.
 2. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.