Volledig scherm
© Thinkstock

Nijmegen wil met gesprekken jongeren uit bijstand helpen

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen wil jongeren in de bijstand beter en persoonlijker helpen en gaat daarom het gesprek met hen aan. In eerste instantie worden driehonderd jonge mensen uitgenodigd. 

De gesprekken zijn in een wijkcentrum of bij het Werkbedrijf. Jongeren ontvangen een uitnodiging voor een gesprek. Zij kunnen een familielid, kennis of begeleider ter ondersteuning meenemen. In bijzondere omstandigheden kan het gesprek thuis plaatsvinden.

Quote

We willen dat jongeren een toekomst­per­spec­tief hebben, dat ze meedoen in onze stad

Renske Helmer-Englebert, wethouder

Het gesprek gaat over hoe ze hun toekomst zien en wat ze daarbij nodig hebben. Wethouder Renske Helmer-Englebert: ,,In eerste instantie benaderen we jongeren omdat zij nog een heel leven voor zich hebben. We willen ook andere mensen in de bijstand beter van dienst zijn. De ervaringen uit deze gesprekken kunnen we meenemen.”

Het doel is uitstroom uit de bijstand. Belangrijker vindt Helmer: ,,We willen dat  jongeren een toekomstperspectief hebben, dat ze meedoen in onze stad.”

Zo’n 1.000 jongeren in Nijmegen ontvangen een bijstandsuitkering. Dat is 14 procent van het totale bijstandsbestand. 200 jongeren zijn bekend bij het bureau Zorg en Inkomen vanwege een handicap (taalbarrière, psychische of fysieke handicap of andere omstandigheden), anderen zijn bekend bij het Werkbedrijf.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement