2019-09-20 09:02:03 UTRECHT - Door een plofkraak bij een betaalautomaat, van de Rabobank aan de Seinedreef bij winkelcentrum Overvecht, is er een hoop schade ontstaan. ANP KOEN LAUREIJ
Volledig scherm
2019-09-20 09:02:03 UTRECHT - Door een plofkraak bij een betaalautomaat, van de Rabobank aan de Seinedreef bij winkelcentrum Overvecht, is er een hoop schade ontstaan. ANP KOEN LAUREIJ © ANP

Nijmegenaar (23) aangehouden na plofkraak geldautomaat in Utrecht

UTRECHT/NIJMEGEN - Aan de Seinedreef in de Utrechtse wijk Overvecht is vanochtend vroeg een plofkraak gepleegd bij een geldautomaat. Een 23-jarige man uit Nijmegen is na de kraak aangehouden. Bewoners spreken over een ‘enorme explosie’.

Doelwit van de plofkraak was een geldautomaat van de Rabobank in winkelcentrum Overvecht, waar even voor 06.00 uur de enorme knal te horen was. Brokstukken van de voorgevel liggen tientallen meters verderop verspreid over de parkeerplaats van het winkelcentrum, die is afgezet met roodwit politielint. 

Het dak van de winkel is deels ingestort en aan de achterkant van het pand is de impact van de explosie goed te zien, met een ontzette muur. Ook een raam van een woning boven de geldautomaat heeft de plofkraak niet overleefd.

Twitterend Utrecht schrok vanmorgen vroeg direct wakker. Vanuit alle hoeken van de stad was de explosie te horen, zelfs tot in Nieuwegein aan toe. ‘Een van de hardste knallen die ik ooit gehoord heb’, schrijft iemand op Twitter.

Ontploffingsgevaar

Volgens agenten ter plaatse zou er nog steeds sprake zijn van ontploffingsgevaar bij de geldautomaat, dus is de omgeving ruim afgezet. ,,Die klap was echt niet normaal. Ik dacht dat ze hierachter een flat opbliezen. We zaten rechtop in bed”, vertelt een geschrokken omwonende. Een andere bewoner vertelt hoe hij de criminelen hoorde roepen ‘opschieten, opschieten!’. Vlak daarna werd een verdachte op een scooter aangehouden in de buurt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement