Volledig scherm
© Bert Beelen

NYMA groeit met festival Oosterliefde als nieuwe hotspot voor feestjes

NIJMEGEN - Festivalbouwers zijn druk in de weer om het terrein achter de oude NYMA-hallen gereed te maken voor Oosterliefde. Dit zomerse festival is zaterdag, met muziek, terrassen, eettentjes en ander vermaak zoals nostalgische spelletjes. 

Oosterliefde is opgezet door Waalhalla en drie organisaties die in de skatehal regelmatig feesten organiseren als Rewind, Happy Feelings en Terug naar Toen. ,,Natuurlijk is muziek belangrijk, maar mensen komen vooral voor de sfeer en de beleving", zegt organisator Joep de Bruin. 

Volgens hem is 85 procent van de 5.000 beschikbare kaartjes inmiddels verkocht. De gemeente Nijmegen heeft het festivalterrein aan de Waal aangelegd met een reden. Zo wordt het publiek naar het oude industrieterrein getrokken. Dat wordt de opvolger van Honig als creatieve hotspot. 

Prima festivalterrein

De Bruin vindt het een prima festivalterrein. ,,Het ligt prachtig aan de Waal. Bovendien is er stroom, water en afvoer. We kunnen bijna inpluggen.” Oosterliefde is het tweede evenement op het terrein. In juni was er een muziekfestival.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement