Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Free Images

OM: tbs niet te snel opheffen na ernstig geweld tegen baby’s

NIJMEGEN - Een man die in 2007 in Zwolle zijn stiefzoontje van 8 maanden en in 2011 in Nijmegen zijn eigen pasgeboren zoontje een schedelbreuk bezorgde, moet niet te snel uit tbs. Een verzoek van zijn advocaat om het proefverlof over te slaan omdat het zo goed gaat, moet voorlopig eerst worden afgewezen.

Dat stelde de officier van justitie vrijdag tijdens een tbs-zitting als antwoord op het verzoek van de man en zijn advocaat.

De man kreeg december 2013 in hoger beroep drie jaar cel en tbs opgelegd voor twee pogingen doodslag en mishandelingen op de twee kindjes en voor geweld tegen zijn partner.

Zorgen

Eerder veroordeelde de rechtbank hem tot elf jaar cel, maar in hoger beroep werkte de man mee aan onderzoeken en werd tbs geadviseerd. De vrees bestaat dat de man, die voor zichzelf wil beginnen, zichzelf te snel overbelast en dan niet met de druk om kan gaan. Dat, in combinatie met een nieuw hectisch thuisfront mét kinderen, baart nog zorgen.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement