Volledig scherm
PREMIUM
De Pompekliniek in Nijmegen. © Paul Rapp

OM wil tbs voor net ontslagen tbs’er uit Pompekliniek

Een net ontslagen tbs’er uit Enschede, voor wie het verblijf in de Pompekliniek erop zat, moet rechtsomkeert weer de dwangverpleging in met een nieuwe tbs. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag geëist voor de rechtbank in Arnhem. De aanklager vindt bewezen dat de man in oktober 2018 en maart 2019 medewerkers van de Pompekliniek heeft mishandeld en bedreigd.

Quote

Wie hem voor de voeten loopt, moet het ontgelden

Aanklager, Openbaar ministerie

Volgens de officier van justitie staat vast dat de man 14 maart 2019 zijn mentor in de Nijmeegse kliniek mishandelde door hem warme koffie tegen zijn borst te gooien, tegen zijn hoofd en bovenlichaam te slaan en stompen en tegen zijn benen te trappen.

In oktober 2018 beloofde hij volgens de aanklacht een sociotherapeute dat hij zijn behandelcoördinator een priem in zijn nek ging steken. Over de sociotherapeute zelf zou hij tegen een andere medewerker hebben gezegd: ‘Haar pak ik een keer als ik alleen met haar op de afdeling ben. Dan maak ik haar kapot.’

Over een psychiater zei hij tegen de nachtportier: ‘als ik haar voor me krijg, trek ik haar door het luikje en maak ik haar kapot’, aldus de aanklacht.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement