Volledig scherm
Door vertraging op de route die bussen van Connexxion nu door Nijmegen rijden, missen passagiers vaak hun aansluiting. © DG

Omleiding door Nijmegen te traag: bussen Connexxion kiezen andere route

NIJMEGEN - Een aantal bussen van Connexxion rijdt sinds het werk aan de Waalkade een andere route. Deze levert echter zoveel vertraging op dat per 24 februari voor een alternatief wordt gekozen.

Het gaat daarbij om de buslijnen 2 (op marktdagen tot 20.00 uur) en 14, 33, 58 en 80. Die rijden sinds 9 december via het Valkhof, Hertogplein en Nassausingel naar het station. Door deze route komen bussen vaak te lat op het station aan waardoor reizigers aansluitende bussen of de trein missen.

Alternatief

Het nieuwe alternatief voert straks over de singels met haltes op de Canisiussingel en de Nassausingel. Die route wordt zowel op de heenweg als op de terugweg gevolgd. Voor de lijnen 8 en 82 blijft de omleidingsroute ongewijzigd.

Ook de optie om te reizen met Breng Flex blijft gehandhaafd. Op 30 meter afstand van de bushalte Waalkade is er een halte (aan de rotonde) vanwaar reizigers Breng Flex kunnen boeken naar iedere andere halte in Nijmegen, Oosterhout, Lent en Wijchen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement