Volledig scherm
PREMIUM
Mia en Theo Janssen zien om de paar minuten buslijn 6 langs hun voorgevel scheren in de Van der Duyn van Maasdamstraat in de Nijmeegse wijk Hatert. © Foto: Bert Beelen

Ongeloof en boosheid tijdens ‘meedenk-avond’ over buslijn in Nijmeegse wijk Hatert

NIJMEGEN - Bewoners van de Van der Duyn van Maasdamstraat en Cort van der Lindenstraat zijn unaniem: buslijn 6 moet zo snel mogelijk weer hun straat uit en de oude route hervatten over de Malderburcht- en Couwenbergstraat in de Nijmeegse wijk Hatert. 

Of hun vurige wens ook werkelijkheid wordt, hangt af van de uitkomst van een nieuw verkeersonderzoek. Dat gaat de gemeente Nijmegen de komende maanden uitvoeren. Onder meer hulpdiensten en verkeersdeskundigen moeten de terugkeer van de oude route eerst goedkeuren. 

Gebeurt dat, dan ondergaat de Malderburchtstraat, zojuist opnieuw ingericht voor meer dan 1,2 miljoen euro, opnieuw een kostbare metamorfose om busverkeer weer mogelijk te maken.  

Quote

Nu blijkt dat we gelijk hadden. Maar waarom heeft toen niemand naar ons geluisterd?

Peit Schiltmans, Wijkraad Hatert
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeergarage De Kazerne?
    Oproep

    Oproep: Zet jij je auto ook wel eens in parkeerga­ra­ge De Kazerne?

    NIJMEGEN - Naar aanleiding van de bekladding van verschillende oldtimers in de Nijmeegse parkeergarage De Kazerne, komen we graag in contact met mensen die hun auto vaker in die garage parkeren. Of misschien is jouw oldtimer wel doelwit geweest. Ook met bewoners van het Limos-terrein willen we praten. Dat kan natuurlijk ook anoniem. Reageren kan door een mailtje met telefoonnummer te sturen naar c.beckers@gelderlander.nl.