Diverse speeltoestellen in het Lentse Sprokkelbos zouden onveilig zijn. Begin deze maand startten vrijwilligers Stef de Grood (links) en Haico Mombarg met de sloop van de houten stoomlocomotief. Inmiddels blijkt dat de overige toestellen niet per se afgebroken hoeven te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Diverse speeltoestellen in het Lentse Sprokkelbos zouden onveilig zijn. Begin deze maand startten vrijwilligers Stef de Grood (links) en Haico Mombarg met de sloop van de houten stoomlocomotief. Inmiddels blijkt dat de overige toestellen niet per se afgebroken hoeven te worden. © Paul Rapp

‘Onveilig’ Sprokkelbos blijft open: ‘Nog steeds een plek om te spelen, je hoofd te stoten en te vallen’

NIJMEGEN - Kinderen kunnen gewoon blijven ravotten in het Lentse Sprokkelbos. De speelplek gaat niet dicht. ‘Nu niet en nooit niet’, zegt het bestuur. Maar de speeltoestellen waren toch onveilig?

  1. ‘Afbreken van Sprokkelbos was onnodig, gemeente Nijmegen wil geld geven voor opknap’
    PREMIUM

    ‘Afbreken van Sprokkel­bos was onnodig, gemeente Nijmegen wil geld geven voor opknap’

    NIJMEGEN - Vrijwilligers zijn gisteren mogelijk te vroeg begonnen met het afbreken van speeltoestellen in het Lentse Sprokkelbos. Controleurs van de Voedsel en Warenautoriteit hadden bij een controle vastgesteld dat niet alle natuurlijke toestellen veilig waren. Maar afbreken had niet meteen gehoeven, zei wethouder Bert Velthuis woensdagavond na kritische vragen van diverse raadsleden op de Politieke Avond. ,,Dat hebben de vrijwilligers zelf gedaan.”
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement