Tijdens kinderfilmfestival Cinekid konden kinderen vorig jaar een animatiefilm maken.
Volledig scherm
Tijdens kinderfilmfestival Cinekid konden kinderen vorig jaar een animatiefilm maken. © LUX

Op expeditie in LUX tijdens kinderfilmfestival Cinekid

NIJMEGEN - Een workshop volgen waarbij je met kleifiguurtjes een animatiefilm maakt, op expeditie gaan om de sleutel van de schatkist te bemachtigen of genieten van een van de tien kinderfilms. Voor kinderen tot en met twaalf jaar is er volop keuze tijdens Kinderfilmfestival Cinekid dat van maandag tot en met vrijdag plaatsvindt in LUX.

Nieuw onderdeel tijdens Cinekid is de expeditie waarbij kinderen het gebouw afstruinen en ondertussen opdrachten uitvoeren, spelletjes spelen, onderzoekjes doen in het lab en interviewtjes afnemen voor een green screen. Hiermee verdienen ze stempels en met een volle spaarkaart kan de schatkist worden geopend.

Naast deze educatieve speurtocht kunnen kinderen deelnemen aan diverse workshops of genieten van kinderfilms als Kapsalon Romy, De club van Lelijke kinderen en Shaun het schaap 2. Omdat er deze herfstvakantie ook twee ruimtefilms draaien, houdt een sterrenkundige van de Radboud Universiteit een kindercollege over de ruimte.

Aan de kassa van LUX zijn combikaarten verkrijgbaar. Voor 10 euro kun je een film bezoeken én meedoen aan de expeditie in het gebouw aan het Mariënburgplein in Nijmegen. Het volledige programma is te zien op de website van LUX.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement