Waarschuwing voor blauwalg in de Spiegelwaal.
Volledig scherm
Waarschuwing voor blauwalg in de Spiegelwaal. © Gerard Verschooten

Opnieuw blauwalg in Spiegelwaal

NIJMEGEN - Voor de derde keer dit jaar is de ziekmakende bacterie blauwalg aangetroffen in recreatieplas De Spiegelwaal in Nijmegen. De provincie raadt zwemmers daarom af een duik te nemen in de nevengeul.

De bacterie vormt een groenblauwe drijflaag op het water en is met het blote oog te zien. Wie in aanraking komt met blauwalg, kan last krijgen van huidirritaties en darmklachten. De alg groeit sterk als de watertemperatuur stijgt en verdwijnt vaak weer vanzelf bij een dalende temperatuur. In juli en augustus werd de blauwalg ook al  aangetroffen in het water van De Spiegelwaal.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.