Volledig scherm
Zo'n 700 huishoudens in Nijmegen hadden dinsdagochtend te kampen met een stroomstoring. © ANP XTRA

Opnieuw stroomstoring in Nijmegen, 700 huishoudens zonder stroom

NIJMEGEN - De Nijmeegse wijken Nije Veld, Hazenkamp, Heijendaal, Groenewoud en Brakkenstein hebben dinsdagochtend te kampen met een stroomstoring. Rond 9.30 uur viel de stroom uit van ongeveer zevenhonderd huishoudens in de postcodegebieden 6525, 6531 en 6532. 

Volgens netbeheerder Liander hadden rond 10.30 uur nog zo’n 25 huishoudens last van de storing. Liander meldt op haar website dat monteurs bezig zijn de stroomstoring te verhelpen. De Netbeheerder verwacht dat het euvel rond 11.30 uur is verholpen. 

Ook het Goffertstadion moest het enige tijd zonder stroom doen. De oorzaak van de stroomstoring is nog niet bekend.

Afgelopen zondag werden Nijmegen en Arnhem getroffen door een stroomstoring. Ruim 30.000 mensen zaten toen ongeveer anderhalf uur zonder stroom. Ook het treinverkeer tussen Arnhem en Nijmegen lag tijdelijk plat.

  1. Afgelaste optocht Knotsenburg wordt niet op ander moment ingehaald

    Afgelaste optocht Knotsen­burg wordt niet op ander moment ingehaald

    NIJMEGEN - De afgelaste optocht van Nijmegen wordt niet ingehaald. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het Knotsenburgse carnaval dat er helemaal geen praalwagens en loopgroepen door de stad trekken. Het is namelijk niet mogelijk om de optocht alsnog door de binnenstad van Nijmegen te laten trekken op zondag 22 maart. Het is dan officieel halfvasten, maar juist in dat weekeinde staat ook de Stevensloop gepland.