Volledig scherm
Dries van Agt in 2017. © Bert Beelen

Oud-premier Dries van Agt ‘gaat vooruit’ na hersenbloeding

NIJMEGEN - Oud-premier Dries van Agt is aan de beterende hand nadat hij half mei werd getroffen door een zware hersenbloeding. Dat laat zijn familie desgevraagd weten. 

,,Onder omstandigheden en gelet op wat hem getroffen heeft, gaat het goed met mijn vader. Hij heeft inmiddels het revalidatiecentrum verlaten en werkt nu verder thuis aan zijn revalidatie”, zegt dochter Eugenie van Agt.

Ze voegt eraan toe dat de oud-politicus ‘veel rust in acht moet nemen om zijn lichaam de kans te geven zo ver als mogelijk is te herstellen’. ,,In ieder geval tot het einde van het jaar staat alles in het teken hiervan. Tot die tijd zal mijn vader geen interviews doen of op andere wijze naar buiten treden.”

Via zijn dochter laat de oud-premier wel weten dankbaar te zijn voor de vele brieven en kaarten die hij als blijk van medeleven heeft ontvangen. ,,Dat sterkt hem in het verdere herstelproces.” 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement