Volledig scherm
Michel Hulskorte. © Gerard Verschooten

Oud-raadslid Michel Hulskorte (81) overleden

NIJMEGEN - Voormalig fractievoorzitter van de Nijmeegse Verenigde Seniorenpartij (VSP) Michel Hulskorte is dinsdag op 81-jarige leeftijd onverwachts overleden aan een hartaanval. Hulskorte was 20 jaar lang actief als raadslid in Nijmegen. 

De Nijmegenaar was in de jaren 70 betrokken bij het CDA: hij was mede-oprichter van de jongerenafdeling. Ook was hij voorheen 35 jaar leidinggevende bij de V&D. Na zijn pensioen richtte hij de VSP op, een lokale partij die zich inzet voor ouderen in de stad. 

Met dubbele gevoelens zwaaide Hulskorte begin vorig jaar op 81-jarige leeftijd af. Daarvoor gold hij twintig jaar lang als een strijdvaardig en standvastig politicus.  In 2017 kreeg hij veel kritiek over zich heen vanwege zijn dictatoriale stijl van leidinggeven. De drie fractievolgers van de partij zegden destijds hun vertrouwen in de partij op én in de twee zittende raadsleden, Michel Hulskorte en Hans van Deurzen. 

Bij zijn afscheid kreeg hij uit handen van burgemeester Bruls een koninklijke onderscheiding. Ook ging zijn partij op in ouderenpartij 50PLUS. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’
    PREMIUM

    Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’

    NIJMEGEN - Het portret van Alparslan Türkeş, voormalig leider van de Turks-nationalistische beweging de Grijze Wolven, hangt niet meer in het stembureau aan de Nijmeegse Citroenvlinderstraat. Dat zegt Serkan Gedik, voorzitter van het Turks Cultureel Centrum, het gebouw waarin het stemlokaal zich bevindt. Een toevallige samenloop van omstandigheden die niets te maken heeft met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, benadrukt Gedik: ,,We hebben de ruimte onlangs opnieuw geverfd.”