Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Patiënt met dwarslaesie gaat door het lint, maar waarom blijft mysterie

bij de politierechterNIJMEGEN - Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Een wekelijks verslag uit de rechtszaal.

Jac Toes

Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Jac. Toes doet verslag vanuit de rechtszalen van de politierechter in Arnhem en Nijmegen.
Klik voor eerdere verslagen

Mijnheer S. (47) moet niets hebben van hulpverleners en loopt op krukken. Meer weet de rechter niet over deze verdachte en veel wijzer zal ze tijdens deze zitting niet worden. ,,Hij is gisteren geopereerd", verklaart zijn advocate. ,,Daarom is hij er niet.”

Meneer heeft iets uit te leggen, want volgens de aanklacht is hij in mei 2018 zwaar door het lint gegaan in gezondheidscentrum De Brug in Dukenburg.

Eerder had S. een van de huisartsen bestookt met dreigtelefoontjes en dreigmailtjes. Toen hij in het zoveelste mailtje aankondigde ‘ik kom er nu aan’, was voor een assistente de maat vol. Ze belde hem met de mededeling dat hij moest stoppen met die onzin. In plaats daarvan voegde hij de daad bij het woord en stond hij ineens voor de deur.

Hij dreigde de betrokken arts ‘in elkaar te stompen’ of ‘dood te schieten’ of anderszins diens dag stuk te maken. In de hectiek ging een glazen deur aan gruzelementen en sneuvelde er een printer.

Toen de gealarmeerde politie hem wilde meenemen, schold hij een brigadier uit voor ‘vuile teringhond’ en ‘kankerlijer’. Op het politiebureau maakte hij een arrestantenbewaker die hem naar een verhoorkamer begeleidde uit voor ‘stronthufter’.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement