Volledig scherm
Ronnie Ruysdael heeft zijn 'pausmobiel' in de verkoop gedaan. © Ronnie Ruysdael

‘Pausmobiel’ te koop: ‘van oud mannetje geweest’

NIJMEGEN - Paus Ronnie I (beter bekend als Ronnie Ruysdael) heeft zijn Heilige Koe te koop aangeboden op Marktplaats. De verhoogde witte Renault gaat voor 600 euro van de hand.

De wagen is gebouwd in 1988 en heeft een geldige apk tot april 2021. Volgens de advertentie is de auto ‘van een oud mannetje geweest’ en ‘uit Italië geïmporteerd’. Dat laatste klopt volgens de gegevens van de RDW niet.

Ook is de wagen voorzien van ‘zegensensoren’ en zou hij weinig hebben gelopen en altijd binnen hebben gestaan. De Gelderlander kon deze informatie niet onafhankelijk verifiëren.

Auto is gekocht voor Vierdaagsefeesten

Mathijs van den Brink, de manager van Ronnie Ruysdael, bevestigt dat de auto te koop staat en dat het niet om een grap gaat. ,,Met de Vierdaagsefeesten stond Ronnie voor de achtste keer op het Faberplein. Dan wil je het toch een beetje anders doen en opvallen.”

En dus besloot Ronnie op te komen in een pausmobiel, die speciaal voor die gelegenheid werd aangeschaft. ,,Ronnie heeft de stoelen bekleed met bont en het interieur voorzien van gekleurde lichtjes. Het plan was om de beveiliging voor en achter de wagen te laten lopen, net zoals dat bij de paus gebeurt.”

Er was alleen één probleem. Enkele uren voor het optreden besloot de beveiliging van de Vierdaagsefeesten dat de auto niet door de drukke stad mocht rijden. ,,We hebben nog geopperd om hem te duren als een soort bolderkar. Trapten ze niet in”, grinnikt de manager.

Witte rook

En dus zit de Nijmeegse feestpaus met een auto Renault in zijn maag. Speciaal voor de gelegenheid, en nooit vies van gratis PR, maakten ze foto's met Paus Ronnie I in de wagen. De advertentie verscheen dinsdagavond op Marktplaats en de eerste serieuze biedingen zijn een feit.

Buyers beware: volgens de advertentie komt er ‘witte rook’ uit de uitlaat.

Volledig scherm
Een screenshot van de advertentie op Marktplaats. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’
    VIDEO | UPDATE

    ‘Schoold­rei­ger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

    NIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.