Volledig scherm
© DG

Pestlijders in de Nijmeegse Burchtstraat

NIJMEGEN - Geen groots festival, dit jaar. Maar bezoekers van de Nijmeegse binnenstad werden er zondag toch weer mooi op gewezen dat in de Burchtstraat de wereldberoemde gebroeders Van Lymborch het schildersvak leerden.

Dat gebeurde voor de deur van het Gebroeders van Lymborch Huis, op nummer 63. Dat is zondag namelijk feestelijk geopend als permanente tentoonstellingsruimte over het leven en werken van de drie broers en hun leermeester en oom Johan Maelwael.

De Dood

Op straat dus geen massaal festival met een kleurrijke middeleeuwse optocht, maar wel een bescheiden middeleeuwse markt met oude producten, handwerken, vuurspuwer, middeleeuwse muziek en zelfs een groepje pestlijders met De Dood op hun hielen. En vooral populair bij het winkelende publiek: even op de foto met een rijk uitgedoste edele of kerkvorst.

Het Gebroeders van Lymborch Huis is voorlopig op vrijdagen, zaterdagen en zondagen geopend.

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.