De onderscheiden Peter van Riel is nauw betrokken bij jaarlijkse Indië Herdenking op de Gedeputeerdenplaats in Nijmegen
Volledig scherm
De onderscheiden Peter van Riel is nauw betrokken bij jaarlijkse Indië Herdenking op de Gedeputeerdenplaats in Nijmegen © Paul Rapp

Peter van Riel krijgt Waalbrugspeld voor inzet voor Indisch Nijmegen

NIJMEGEN - Peter van Riel (62) heeft vrijdagmiddag de Zilveren Waalbrugspeld gekregen. Hij kreeg de Nijmeegse onderscheiding voor zijn inzet voor Indisch Nijmegen.

Hij is onder meer betrokken bij  Stichting Arisan Indonesië, stichting Platform Indische Organisaties Nijmegen en omgeving, stichting Pelita, comité Indië herdenking en beroepsmatig bij Maasland uitgeverij. Burgemeester Bruls reikte hem Zilveren Waalbrugspeld uit bij de Indische eettafel in het Oud Burgeren Gasthuis. 

Peter van Riel studeerde antropologie en deed onderzoek in Indonesië. In de jaren 90 startte hij met zijn echtgenote een conversatiegroep Bahasa Indonesia. Later volgden lezingen, muziekbijeenkomsten, kunst en eten.  Ook het Indo Film Café werd rond de eeuwwisseling mede opgericht door Van Riel. 

Als maatschappelijk werker bij de stichting Pelita organiseert hij samen met enkele vrijwilligers ontmoetingsbijeenkomsten op zondag in Nijmeegse wijkcentra.  Verder is hij betrokken bij de jaarlijkse Indië Herdenking in Nijmegen en hij regelt auteurs van naam om daar te komen spreken. Ook heeft hij meegeholpen en meegedacht bij het voorstel voor straatnamen van Indische en Molukse Nijmegenaren in de nieuwe wijk Batavia bij de Waal.