Politie en brandweer houden klopjacht op inbrekers in Nijmegen die per boot via Maas-Waalkanaal vluchten

update / videoNIJMEGEN – Bij de wilde klopjacht op inbrekers in de nacht van donderdag op vrijdag in Nijmegen heeft de politie een 31-jarige man uit Beuningen kunnen aanhouden. Twee andere verdachten wisten te ontkomen, zij worden nog gezocht.

De politie kreeg die nacht rond drie uur de melding dat er mannen waren gezien bij een bedrijf aan de Handelsweg in Nijmegen. Toen de politie daar aankwam, vluchtten de verdachten in een boot over het Maas-Waalkanaal. 

De politie zette alle middelen in om de mannen te achterhalen. Met auto's vanaf de kant, een boot van de brandweer en een politiehelikopter werd de boot van de verdachten achtervolgd. Verderop aan het Maas-Waalkanaal hebben de verdachten hun boot vervolgens afgemeerd en hebben ze het op een lopen gezet. 

Weggedoken

Twee van de mannen wisten te ontkomen. Een van de verdachten werd wel gevonden, weggedoken in de struiken. Tijdens zijn vlucht was hij lichtgewond geraakt, maar na een korte behandeling in het ziekenhuis kon hij naar het politiebureau worden gebracht. 

Langs het Maas-Waalkanaal vond de politie ook nog een grijs busje waar spullen in lagen die mogelijk gestolen zijn. De politie heeft dat in beslag genomen. 

Volledig scherm
Ambulancepersoneel behandelt de verdachte van een inbraak in Nijmegen op industrieterrein Westkanaaldijk. © Roland Heitink

Volgens de politie is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk is ingebroken en waar. Over de gevonden spullen kan de politie in het belang van het onderzoek nog niets zeggen. 

Volledig scherm
Het busje dat vermoedelijk is gebruikt door de inbreker is afgesleept. © Roland Heitink
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement