Volledig scherm
Gele Hesjes verzamelen zich op het stationsplein in Nijmegen voor een demonstratie. © DG

Politie: geen internationale Gele Hesjes teruggestuurd

NIJMEGEN - De politie heeft afgelopen zaterdag geen Gele Hesjes uit Duitsland en België teruggestuurd naar hun land van herkomst. Dat zegt een woordvoerster van de politie. Zaterdag vond een internationale demonstratie van Gele Hesjes plaats in Nijmegen. Volgens de organisatie van de Gele Hesjes zijn bussen met buitenlandse betogers van de snelweg geplukt en werd hen de toegang tot Nijmegen ontzegd.

Mede daardoor kregen de Hesjes ‘slechts’ enkele honderden demonstranten op de been in Nijmegen, zo klonk het. Voorafgaand aan de demonstratie liet de organisatie nog weten zo’n 2.500 mensen te verwachten. Volgens de politiewoordvoerder was mogelijk een ongeval op de A2 debet aan een vertraging van buitenlandse betogers, die zodoende te laat in Nijmegen arriveerden. ,,Daardoor is een file ontstaan. Maar daar hebben wij verder geen inmenging in gehad.”

De Gele Hesjes ageren tussen de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland en zetten zich af tegen het huidige kabinetsbeleid. De Hesjes haalden afgelopen week het landelijke nieuws, nadat twee landelijke prominenten van de beweging weigerden premier Mark Rutte de hand te schudden. Dat leidde tot veel commotie. Danny Cornelissen, de Nijmeegse voorman van de Hesjes, liet eerder weten in een dergelijke situatie wél de hand van Rutte te hebben geschud.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement