Volledig scherm
© Tom Hessels/screendump Omroep Gelderland

Politie toont beelden Nijmeegse brandstichters

NIJMEGEN - Wie is de jonge brandstichter die zijn arm verbrandde toen hij een auto in de fik stak in de Nijmeegse Varenstraat? En: wie is de jongeman die hem vergezelde, in de vroege ochtend van zondag 16 juni?

Volledig scherm
De uitgebrande Volkswagen Golf aan de Varenstraat in Nijmegen. © de Gelderlander

Hebben zij misschien méér op hun geweten dan deze ene brandstichting, waarbij een Volkswagen Golf onherstelbaar werd beschadigd? Om hier achter te komen, heeft de politie gisteravond beelden van verdachten vrijgegeven.

Nijmegen zucht al maanden onder een reeks autobranden waarbij inmiddels op meer dan 30 locaties bijna 50 voertuigen in vlammen op gingen. Ook afgelopen weekend was het raak: in de wijk Gildekamp brandden twee auto's uit.

,,Zoeken naar een speld in een hooiberg", noemde burgemeester Hubert Bruls het speurwerk naar de daders. Maar dankzij camerabeelden, kan de politie nu hopen op een doorbraak.

Brandende arm

Op de beelden die de politie gisteravond toonde in het tv-programma Bureau GLD, is te zien hoe de mouw van een van de brandstichters vlam vat en hij zich met brandende arm uit de voeten maakt. ,,Misschien slaan mensen daar op aan", zegt politiewoordvoerder Simen Klok. ,,Misschien is er iemand die iemand kent die met een half verbrande mouw is thuisgekomen."

De politie sprak eerder overigens al het vermoeden uit dat er bij de lange reeks autobranden meerdere daders en meerdere motieven - er zitten ook criminelen bij die hun vluchtauto welbewust in Nijmegen in brand steken - in het spel zijn. ,,Of deze twee jongemannen die op videobeelden zijn vastgelegd ook voor andere autobranden verantwoordelijk zijn, weten we nog niet."

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement