Volledig scherm
© Politie Nijmegen-Noord

Politie vindt wapen na dolle achtervolging met hoge snelheid door Nijmegen

UpdateNIJMEGEN - Onenigheid over de verlichting van een personenauto heeft donderdagavond geleid tot een dolle achtervolging met hoge snelheden door Nijmegen. De politie wilde een flink beschadigde auto controleren die met alleen een werkende koplamp over de Graafseweg reed. Maar de twee inzittenden van het voertuig konden het niet eens worden met de agenten, zo schrijft de politie Nijmegen-Noord op Facebook. 

De politie gaf een stopteken, maar de bestuurder gaf vol gas. Het leidde volgens de politie tot een dolle achtervolging, waar diverse dienstauto's bij betrokken waren. Daarbij reed de wagen zonder verlichting aan de achterzijde met hoge snelheden de stad door, onder andere over voetpaden. 

Ook veroorzaakte de automobilist op de kruising van de Graafseweg met de Wolfskuilseweg een aanrijding met een andere auto. De bestuurder liet zich niet stoppen, maar vervolgde zijn vluchtpoging in steeds hogere snelheid. De politie wilde de achtervolging staken, omdat het te gevaarlijk werd voor andere verkeersdeelnemers. Op dat moment ging ook de wagen van de verdachten kapot, waardoor de politie deze met meerdere dienstauto's toch klem kon rijden. De politie moest de auto dwingen te stoppen. Daarbij zijn de ruiten van de auto ingeslagen. 

In de auto vond de politie onder meer een gaspistool en een aanzienlijke hoeveelheid drugs, vermoedelijk amfetamine. De verdachten zijn daarom opgepakt en overgebracht naar het bureau. Beide zijn niet woonachtig in Nederland. Het voertuig staat in Duitsland geregistreerd. Niemand raakte gewond. ‘Excuses voor iedereen die geschrokken is van de achtervolging', schrijft de politie op Facebook.  

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’
    PREMIUM

    Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’

    NIJMEGEN - Het portret van Alparslan Türkeş, voormalig leider van de Turks-nationalistische beweging de Grijze Wolven, hangt niet meer in het stembureau aan de Nijmeegse Citroenvlinderstraat. Dat zegt Serkan Gedik, voorzitter van het Turks Cultureel Centrum, het gebouw waarin het stemlokaal zich bevindt. Een toevallige samenloop van omstandigheden die niets te maken heeft met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, benadrukt Gedik: ,,We hebben de ruimte onlangs opnieuw geverfd.”