Volledig scherm
De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de gewapende overval. © Paul Rapp

Politie: vrouwelijke dader betrokken bij overval op Nijmeegse supermarkt

NIJMEGEN - De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de gewapende overval op een Coop-supermarkt in Nijmegen in de vroege morgen van 11 november. Opvallend: een van de daders lijkt een jonge vrouw te zijn.

Iets na achten in de ochtend, kort nadat de winkel in de Nijmeegse wijk Neerbosch-Oost is geopend, lopen de twee overvallers met bedekte kledij de winkel binnen. Een van hen bedreigt het winkelpersoneel met een vuurwapen. Volgens de politie heeft het er alle schijn van dat de verdachte een vrouw is. 

En dat is opvallend: winkelovervallen worden bijna altijd door mannen gepleegd. De andere dader, die volledig in het zwart is en een muts draagt, is wel een man.

Daders spoorloos

Op de beelden is te zien hoe een medewerkster van de Coop geld uit de kassa aan de overvallers overhandigt. De politie wil niet zeggen om hoeveel geld het gaat. 

Ondanks uitgebreid politieonderzoek ontbreekt van de daders nog altijd ieder spoor. Met het vrijgeven van de beelden hoopt de politie dat mensen met informatie zich melden.

Nijmegen werd vorig najaar opgeschrikt door een serie aan overvallen op supermarkten waarbij zelfs bijlen werden gebruikt. De daders van die overvallen zitten inmiddels vast. 

Bekijk hieronder de beelden van de overval: