Volledig scherm
Vrachtwagens op de A73. © DG

Politie waarschuwt truckers voor ‘zeilsnijders’ tussen Nijmegen en Venlo

NIJMEGEN - ‘Zeilsnijders’ hebben het voorzien op de lading van vrachtwagens op onbewaakte parkeerplaatsen langs de A73 en A67. De politie waarschuwt voor deze internationale, mobiele ladingdieven. Begin deze maand hield de Landelijke Eenheid al twee Roemeense zeilsnijders aan.

Deze Roemenen hadden lading gestolen uit een truck die geparkeerd stond op parkeerplaats Hondsiep langs de A73 bij Cuijk.

Volgens een politiewoordvoerder zijn de A73 en A67 hotspots voor ladingdieven. Internationale bendes duiken er een periode op om hun slag te slaan en vervolgens verder te trekken. De laatste weken zijn er weer dieven actief volgens de voorlichter, hoewel hij geen cijfers heeft over het aantal incidenten.

Advies: aangifte doen

De politie surveilleert op onbewaakte parkeerplaatsen en kon daardoor ook de twee Roemenen aanhouden. De woordvoerder: ,,In veel gevallen blijft het bij een poging. Dan zijn op één parkeerplaats acht of negen zeilen van vrachtwagens opengesneden. De lading was dan niet interessant voor de dieven.’’

De politie raadt transporteurs aan waardevolle lading niet in een zeilentrailer te vervoeren. Ook het rusten bij onbewaakte parkeerplaatsen langs de snelweg wordt afgeraden. De politie vraagt truckers altijd aangifte te doen, ook als alleen het zeil is opengesneden en er niets is gestolen. Zo krijgt de Landelijke Eenheid uiteindelijk  wel een beeld van waar de bendes actief zijn.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’
    VIDEO | UPDATE

    ‘Schoold­rei­ger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

    NIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.