Volledig scherm
Aan de Erasmuslaan is politie aanwezig. Zij zoeken een man die mogelijk een groot mes bij zich draagt. © Waldie Rutten

Politie zocht man bij Erasmuslaan die mogelijk groot mes bij zich had

updateNIJMEGEN - De politie heeft vanochtend in de omgeving van de Erasmuslaan in Nijmegen gezocht naar een man die mogelijk in bezit was van een groot mes. Via Burgernet was een oproep uitgegaan om naar de man uit te kijken. Daarbij werd gewaarschuwd de man niet te benaderen, maar direct 112 te bellen.

Inmiddels is de zoekactie beëindigd. De man is niet aangetroffen.

Volgens een woordvoerster van de politie werd de zoekactie gestart nadat een melding was binnengekomen dat er iemand met een mes op de Erasmuslaan liep. Het zou gaan om een buitenlandse man, gekleed in een donkerblauwe jas en een zwarte broek met witte strepen. Volgens me melding droeg hij een muts en had een normaal postuur. 

Campus universiteit

Bij de zoekactie werd ook de politiehelikopter ingezet. Die cirkelde geruime tijd boven de campus van de Radboud Universiteit, gelegen aan de Erasmuslaan.

Rond half elf werd de actie via Burgernet beëindigd. ‘Buitenlandse getinte man is nog niet aangetroffen. Bedankt voor het het uitkijken, wij zoeken nog verder’, luidde de mededeling. Inmiddels is ook de politie gestopt met zoeken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement