Volledig scherm
Het oude pand van Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG

Prijsvechter Action mikt op nieuwe winkel aan Groenestraat

NIJMEGEN - In het voormalige pand van de Albert Heijn aan de Groenestraat opent hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar een vestiging van de Action. Dat blijkt uit online vacatures, die de populaire prijsvechter op haar website heeft staan. In die vacatures noemt de Action het bewuste pand aan de Groenestraat als winkellocatie.

Wim Brouwer, die het pand aan de Groenestraat bezit, erkent dat er onderhandelingen gaande zijn: ,,Maar de kogel is nog niet definitief door de kerk.”

Derde vestiging

Het hoofdkantoor van de Action komt deze week met een nadere toelichting. Mocht de prijsvechter zich daadwerkelijk vestigen aan de Groenestraat, dan zou dat het derde filiaal in Nijmegen zijn. De Action heeft al winkels in Zwanenveld (Winkelcentrum Dukenburg) en aan de Graafseweg. 

Het pand aan de Groenestraat staat sinds deze zomer leeg, nadat supermarktketen Albert Heijn een nieuwe winkel verderop in de straat betrok. Brouwer liet eerder al weten met verschillende partijen in gesprek te zijn en op zoek te gaan naar een ‘winkel die past in het straatbeeld’.

Inmiddels prijkt voor het pand al een bordje met daarop de tekst ‘verhuurd'. Brouwer: ,,Maar dat is voorbarig, zo ver zijn we nog niet.”

Geruchten

De afgelopen maanden gonsden in de buurt al geruchten over de komst van de Action naar de Groenestraat. Toch noemt Jeanne Berendrecht van de bewonersraad Hazenkamp het nieuws verrassend: ,,Ik heb niets tegen de Action als winkel. Maar je moet je afvragen of de komst van zo’n populaire winkel de verkeersveiligheid op de Groenestraat ten goede komt. Los daarvan was eerder sprake van de komst van een groene winkel. Dat zou ook beter passen in het rijtje aan winkels wat daar nu al zit.”

Het is op dit moment niet duidelijk of de nieuw te openen vestiging consequenties heeft voor de al bestaande winkels van de Action in Nijmegen. De afgelopen jaren was veel te doen om het filiaal van de prijsvechter aan de Graafseweg, die daar in strijd met het bestemmingsplan en dus illegaal zou zijn gevestigd. Bewoners spanden een juridische procedure aan en werden bij de Raad van State, het hoogste bestuursorgaan in Nederland, in het gelijk gesteld. Daarop besloot de gemeente de Action alsnog een omgevingsvergunning te verlenen, waardoor niet langer sprake was van een illegale situatie.