Dick Nijman (links) en Wim Weijers van Buurtplatform Wedren/Julianapark. Op de achtergrond de dixie die als afwerkplek wordt gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
Dick Nijman (links) en Wim Weijers van Buurtplatform Wedren/Julianapark. Op de achtergrond de dixie die als afwerkplek wordt gebruikt. © Paul Rapp

Prostituee verwent klanten in dixie bij Nijmeegs speeltuintje: ‘Dit moet niet het nieuwe normaal worden’

NIJMEGEN - Een prostituee die een klant ‘verwent’ in een dixie, een mobiel toilet bij een speeltuintje. Het is de druppel voor bewoners rond de Wedren en Julianapark die strijden tegen (drugs)overlast. Strenger optreden, dat is wat ze willen. Maar tegelijkertijd moet er ook zorg en begeleiding komen voor de verslaafden, veroorzakers van de klachten in de buurt.

Alleen op die manier kan de problematiek structureel de kop ingedrukt worden. ‘Het kan niet zo zijn dat het huidige straatbeeld het nieuwe normaal wordt’, vinden de bewoners die zich hebben verenigd in buurtplatform Wedren/Julianapark. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement