Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Regioburgemeesters vragen in brandbrief om meer geld voor aanpak drugseconomie

NIJMEGEN - Nederland als narcostaat groeit onstuimig. Om dit echt goed aan te kunnen pakken, is de komende jaren veel meer geld nodig, schrijven de twaalf regioburgemeesters in een brandbrief aan de Tweede Kamer. Aan de vooravond van Prinsjesdag vragen ze daarom om 100 miljoen euro per jaar. 

Er is nu een eenmalig ‘ondermijningsfonds’ waar 100 miljoen euro inzit voor de aanpak van drugscriminaliteit. Dit moet echter een structureel fonds worden waar elk jaar zo’n soort bedrag in gaat, zegt Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en een van de ondertekenaars. ,,Daarmee kunnen we al een mooie slag slaan.”   

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?