Volledig scherm
PREMIUM
De foyer van De Vereeniging. © Bert Beelen

Restauratie De Vereeniging: Parel van Nijmegen glanst weer

NIJMEGEN - In De Vereeniging krijg je het rode loper-gevoel. Zeker nu het monumentale concertgebouw in oude glorie is hersteld. ,,Een meerwaarde voor alle Nijmegenaren én voor de stad.” 

Volledig scherm
De gerenoveerde entree van de toren van De Vereeniging. © Bert Beelen

Het is al meer dan een eeuw de chique feestgelegenheid van Nijmegen. Waar de liefhebbers van klassieke muziek komen voor concerten en de carnavalsverenigingen vieren dat ze een nieuwe prins hebben. Waar grote popsterren op het podium staan en sportieve evenementen als Vierdaagse en Zevenheuvelenloop hun hoofdkwartier hebben. 

Het concertgebouw aan het Keizer Karelplein stamt uit 1915. Hoog tijd voor een grootscheepse restauratie met aanpassingen voor hedendaags gebruik. Zoals moderne toiletten, een klimaatinstallatie, technische voorzieningen als kabelgoten die in de wand zijn verwerkt en geluiddichte deuren.

In de afgelopen eeuw zijn er tientallen grote en kleine aanpassingen geweest. Die waren niet allemaal even geslaagd. Bijvoorbeeld systeemplafonds en een lift die het fraaie trappenhuis ontsierde. Terwijl architect Oscar Leeuw samen met bevriende kunstenaars er indertijd een samenhangend geheel van had gemaakt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement