Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

RIVM: vijfde coronadode in Nijmegen

NIJMEGEN - In Nijmegen is opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het aantal Nijmeegse slachtoffers komt daarmee op 5. Landelijk zijn er nu 434 slachtoffers te betreuren, 78 meer dan een dag eerder.

Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend heeft gemaakt.

Eerder vandaag werd al bekend dat in de voorbije dagen twee inwoners van de gemeente Beuningen zijn overleden door corona.

Bij 122 inwoners van Nijmegen is nu een besmetting met het virus vastgesteld. Een dag eerder waren dat er nog 108. Ook in de meeste omliggende gemeenten is het aantal positief geteste mensen  gestegen. In Berg en Dal en Wijchen kwamen er 6 coronapatiënten bij, waarmee de totalen stegen naar respectievelijk 43 en 30. In de gemeenten Heumen (15) en Grave (14) steeg het aantal met 3.

Beuningen telt net als gisteren 15 bewezen patiënten, en ook in Druten (7) en Mook en Middelaar (5) bleef het aantal gelijk aan woensdag.

Provincies

In Gelderland is het aantal positief geteste inwoners met 127 patiënten gestegen waarmee het totaal aantal patiënten nu uitkomt op 822. Testten in Noord-Brabant woensdag nog 695 mensen positief, donderdag is dat aantal met 127 gestegen naar 822 personen. In Limburg zijn nu 880 mensen bewezen positief, gisteren waren dat er nog 786.

Landelijk

Met de nieuwe RIVM-cijfers komt het aantal sterfgevallen in ons land uit op 434. Gisteren waren dat er nog 356. Toen was er nog een stijging met 80 doden, nu zijn dat er 78. Het totaal aantal positief geteste patiënten is met 1019 gestegen naar 7431. De meeste gemelde patiënten vallen in de leeftijdscategorie 75-79 jaar.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er volgens het instituut mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten volgens het instituut beter te duiden.