Het gebouw van de rechtbank aan de Oranjesingel in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van de rechtbank aan de Oranjesingel in Nijmegen. © Google Maps

Romantisch etentje met zijn vrouw loopt uit op een doldwaze race

Bij de politierechterDe 42-jarige Nijmegenaar Van der I. zou op 30 mei 2019 romantisch uit eten gaan met zijn vrouw. Het dinertje draaide echter op een echtelijke twist uit en de emoties liepen zo hoog op dat het stel voortijdig het restaurant verliet. Ondertussen had meneer al wat drankjes achterovergeslagen, zodat hij met ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur kroop.

Jac Toes

Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Jac. Toes doet verslag vanuit de rechtszalen van de politierechter in Arnhem en Nijmegen.
Klik voor eerdere verslagen

Quote

Ik zat echt klem met mijn been tussen de politiewa­gen en mijn eigen auto...

Verdachte Van der I.

,,Een vervelende samenloop van omstandigheden”, beaamt hij tegenover de rechter. ,,Normaal drink ik een paar bacootjes, daarna komt het eten en dan zijn we al gauw twee uur verder.”

In de auto steeg de ruzie tot grote hoogte. Omstanders zagen de voorruit sneuvelen en belden 112. Ze vreesden dat de vrouw het loodje ging leggen.

,,Ik sloeg tegen de achteruitkijkspiegel! En niet mijn vrouw”, zegt de verdachte gebelgd. ,,Daardoor ging de voorruit kapot.”

‘Het was geen honderd’
Dat weerhield hem er niet van om op weg naar huis het gaspedaal diep in te trappen. Zo haalde hij op de Graafseweg 80 kilometer per uur, op de Nieuwe Dukenburgseweg 100 en op de Tarweweg 125, waar overal 50 het maximum is.

,,Een ruwe schatting, maar het was geen honderd”, zegt de verdachte, want de achtervolgende agenten beschikten volgens hem niet over nauwkeurige meetapparatuur. Maar toegegeven, hij reed íets te hard.

De politie rook alcohol
,,U reed ook slingerend op de Neerbosscheweg”, stelt de rechter. Dat ziet de verdachte anders: ,,Ik haalde andere auto’s in.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement