Een gemeentelijke handhaver spreekt donderdagmiddag jongeren aan in het Kronenburgerpark. Zij overtreden de coronamaatregel om 1,5 meter afstand te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gemeentelijke handhaver spreekt donderdagmiddag jongeren aan in het Kronenburgerpark. Zij overtreden de coronamaatregel om 1,5 meter afstand te houden. © Paul Rapp

Samenscholing in Kronenburgerpark, maar handhavers mogen nog niet bekeuren

NIJMEGEN - Net als gisteren zijn ook vanmiddag weer tientallen zonaanbidders bijeen in het Nijmeegse Kronenburgerpark. Lang niet iedereen houdt zich aan de coronavoorschriften. Diverse groepjes klitten samen op bankjes en ligdoeken. Gemeentelijk ambtenaren lopen rond om te waarschuwen, maar niemand gaat op de bon.

,,Wij wachten op groen licht van burgemeester Bruls om écht te kunnen ingrijpen”, laat een stadstoezichtmedewerker weten. Hij heeft net een groepje van drie jongeren aangesproken op het feit dat ze de 1,5-meter-afstandsregel niet in acht nemen. Zonder resultaat: de jeugd blijft zitten. En ontvangt geen bekeuring.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement