Een groep klasgenoten van de uit Syrië gevluchte Jacob op Notre Dame des Anges in Ubbergen bij de tekst 'Jacob blijft hier, Tina blijft ook!’.
Volledig scherm
Een groep klasgenoten van de uit Syrië gevluchte Jacob op Notre Dame des Anges in Ubbergen bij de tekst 'Jacob blijft hier, Tina blijft ook!’. © Paul Rapp

School staat achter met uitzetting bedreigde Jacob: ‘Hij is een van ons’

UBBERGEN - Het verhaal van de 13-jarige Jacob, die met zijn moeder het land dreigt te worden uitgezet, houdt op zijn middelbare school Notre Dame des Anges in Ubbergen de gemoederen bezig. De uit Syrië gevluchte jongen woont hier al vijf jaar, spreekt vloeiend Nederlands, heeft het op school naar zijn zin en zit vol toekomstplannen. Zijn schoolgenoten zijn geschrokken. 

  1. Man zegt zich niets te herinneren van verkrachting Arnhemse bij Vierdaagsefeesten: ‘U kletst uit uw nek’
    PREMIUM

    Man zegt zich niets te herinneren van verkrach­ting Arnhemse bij Vierdaagse­fees­ten: ‘U kletst uit uw nek’

    ZUTPHEN – ‘Bizar’. Het woord klinkt meermalen tijdens de rechtszaak tegen een 23-jarige Tilburger die wordt verdacht van het verkrachten van een Arnhemse tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in 2017. De man zegt zich niets te herinneren. Niet van de Vierdaagse, niet van de vrouw, niet van de verkrachting. Hij zegt zich zelfs niets te herinneren van de afgelopen vijf jaar.