Trudy Logger van tabakswarenwinkel CIGO in de Houtstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Trudy Logger van tabakswarenwinkel CIGO in de Houtstraat. © Paul Rapp

Sigaretten verkopen in Stoptober is niet fijn

NIJMEGEN - ‘Stoptober’ is deze maand hét symbool van een samenleving die steeds meer anti-roken is gericht. Voor Trudy Logger (61) van de sigarenspeciaalzaak in de Houtstraat spreekt is het geen fijne tijd om tabaksartikelen te verkopen. In oktober niet, maar eigenlijk nooit meer. 

Zij heeft wel wat te zeggen over de veranderende sentimenten én wetgeving rondom het roken. ,,Het is absoluut een hetze. Er is zóveel regelgeving waaraan we ons moeten houden en er komt steeds meer bij. Het ondernemerschap is op deze manier niet leuk meer. Wij zien de omzet steeds verder teruglopen.”

De winkel van Logger en haar man Wim (63) werd 73 jaar geleden in Nijmegen geopend door zijn ouders. Na al die jaren aan de Houtstraat wordt het almaar moeilijker in een omgeving die steeds meer antiroken is ingericht, merkt de Nijmeegse. Vanaf januari 2020 moet alle tabak uit de etalages.

,,Minimaal 75 procent van onze netto-omzet moet uit tabakswaren komen. Daarom gaat hier de cadeaumolen met cadeaukaarten voor klanten eruit. Dat kan niet meer. Anders moeten we net als in de supermarkten en tankstations binnen alle rookwaren afdekken. Dan moeten we de hele zaak verbouwen.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement