Wat nu nog een kaal stenen plein is, moet als het aan de bewoners ligt een natuurspeelplaats worden.
Volledig scherm
Wat nu nog een kaal stenen plein is, moet als het aan de bewoners ligt een natuurspeelplaats worden. © Bert Beelen

Signeren en stoepkrijten voor een grotere natuurspeelplaats

NIJMEGEN - Verpakt in een versierde doos overhandigden kinderen uit Neerbosch-Oost gisteren meer dan negenhonderd handtekeningen aan wethouder Bert Velthuis. Ze willen een grote natuurspeeltuin op het parkeerterrein.

Bewoners zetten zich al sinds de zomer in voor een groene speeltuin op het parkeerterrein tussen wijkcentrum De Schalmei en het geplande nieuwe schoolgebouw van Het Octaaf, vlakbij het centrale winkelcentrum in de wijk.

Niet alleen op papier werd getekend, ook op de parkeerplaats zelf. Kinderen uit de wijk tekenden er gisteren met stoepkrijt op los.

Méér groen

,,In het plan van de gemeente wordt de huidige parkeerplaats vergroot en komt er een kleine natuurspeelplaats achter, maar wij willen juist veel méér groen'', zegt Marloes Piepers, bewoonster en moeder van twee kinderen. ,,Er wonen iets meer dan zevenduizend mensen in de wijk dus met meer dan negenhonderd handtekeningen is de steun groot. Wij denken aan een wegversmalling van de aangrenzende Rapsodiestraat, waardoor er ruimte voor zeker twintig parkeerplaatsen ontstaat. We zijn geen verkeerskundigen, maar dan is dít parkeerterrein volgens ons niet meer nodig en kan er een grotere natuurspeeltuin komen.”

Het verplaatsingsvoorstel van de bewoners ligt volgens Piepers bij de gemeente, maar wethouder Velthuis kon gisteren niets beloven. ,,We zijn nog niet uitgedacht'', hield Velthuis zich op de vlakte nadat hij de handtekeningen van de kinderen had aangenomen. ,,We doen ons best om samen tot een goede oplossing te komen. En als die er is, kom ik hier graag een keer spelen.'' 'Daar houden we je aan', reageerden bewoners daarop.