Volledig scherm
De sloop van het voormalig Intersportpand in Nijmegen is dinsdag begonnen. © DG

Sloop Intersportpand nu écht begonnen

NIJMEGEN - Een kraan hapt stukken uit de bovenste verdieping van wat  het ‘lelijkste gebouw van de stad’ is, op de hoek Bloemerstraat en Plein 1944. De feitelijke sloop van de bouwconstructie is dinsdag begonnen. Voor de Vierdaagse zal het terrein van het voormalige Intersportpand helemaal leeg zijn. 

Op deze locatie komt straks een wooncomplex van negen verdiepingen. In totaal worden er 175 appartementen gerealiseerd, vooral voor studenten en starters. Een dertigtal woningen is bestemd voor de Nijmeegse zorgstichting De Waalboog, die er ouderen in gaat huisvesten die zorg nodig hebben.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?