Mooiste huis
Volledig scherm
Mooiste huis © DG

Spannende strijd om titel ‘Mooiste huis van Nijmegen’

NIJMEGEN - De strijd om de titel ‘Mooiste huis van Nijmegen’ lijkt een spannende te worden. Een tussentijdse telling van de honderden stemmen die inmiddels zijn uitgebracht, leert dat er voorlopig vier huizen aan kop gaan bij de verkiezing  die historische vereniging Numaga in samenwerking met de Gelderlander uitschreef.

Stemloket gesloten
Het is niet langer mogelijk om te stemmen op de tien huizen die zijn genomineerd voor de titel 'Mooiste huis van Nijmegen'. De uitslag van deze verkiezing wordt op 24 september bekendgemaakt.

Daarbij gaat het om huizen aan de Laauwikstraat, Looimolenweg, Wilhelminasingel en Graafseweg. Ook woningen aan de Berg en Dalseweg, de Oosterhoutsedijk, de Van Peltlaan, Sint Annastraat, Groesbeeksedwarsweg en het Kerkpad zijn genomineerd door een deskundige jury. Het aantal stemmen op die zes huizen blijft wat achter op de andere vier. De jury kon kiezen uit vele tientallen inzendingen die de afgelopen maanden werden gedaan. 

‘Virtuele’ theevisite

Op 24 september wordt de winnaar bekendgemaakt. Het huis krijgt een officiële plaquette. Op die avond houdt Numaga in huize Heyendaal de lezing ‘Hoe woonde de elite in Nijmegen?’. Kunsthistorica Hettie Peterse, senior beleidsadviseur Nijmegen en monumentenkenner bij uitstek, vertelt over de architectuur van huize Heyendaal en de bewoners, de familie Jurgens. Historicus Jan Brauer gaat terug naar 1912 en brengt  ‘virtuele’ theevisite aan de familie Oscar Carré.

De genomineerde huizen waarop kan worden gestemd vind je hier. Stemmen kan door een e-mail met de straatnaam van je favoriete huis te sturen naar mooistehuisvannijmegen@numaga.nl.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement